SVENNES TONFISKSALLAD 4 portioner (skål c:a 2 liter) Bottnar alltid med djupfrysta ärtor (2-3 dl) och djupfryst majs (2-3dl). Tärnar alltid ner 1-2 äpplen i salladen. Fyller på med 2 burkar tonfisk i olja (brukar undvika salladstonfisken). Häller i regel ut en del av oljan. Fortsätter sedan med grönsaker som jag har hemma t.ex. paprika som jag tärnar, gurka som jag skär i stavar, körsbärstomater eller tomatklyftor. Dressing. Bottnar nästan alltid med balsamvinäger-äpple (går bra med vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger). Brukar ofta ha i lite italiensk dressing och ev. lite olivolja och lite flytande honung. Mängden beror på hur stark smak av vinäger man öskar i salladen. Jag vill att vinägern verkligen ska kännas medan honungen ska man bara kunna ana. Brukar ofta låta salladen stå och dra i sig dressingen i 1-2 timmar samtidigt som de djupfrysta ärtorna och majsen tinar.